? خلاقیت، موضوعی است که این روزها دربارهاش بسیار مینویسند. ?
انواع و اقسام نوشتارها، از کتابهای ساده و عامه پسند گرفته تا متنهای دانشگاهی و سنگین، دربارهی این توانایی ذهنی به رشتهی تحریر در آمده است، که هر یک جنبهای از این پدیده را مورد توجه قرار میدهد.
متنی که در دست دارید، با این هدف نوشته شده که جدیدترین دستاوردهای علمی در مورد خلاقیت را با زبانی ساده در اختیار خوانندگان ایرانی بگذارد.
کارآمد شدن این دانستهها و به دست آوردن مهارت برخورد خلاقانه با مسائل، هدف اصلی این کتاب است. از این رو کوشیدهام این متن، کتاب راهنمایی باشد که خلاقیت را به عنوان روشی برای زیستن و شیوهای برای برخورد با موقعیتها، آموزش دهد.
.
.کتاب خلاقیت جلد دوم از #امیرحسین مهردوست از مجموعه #انتقام موفقیت .
شما خلاقیت را در چه معنا میکنید؟
هرکس با نگرشی خاص به خلاقیت مینگرد و آن را از منظر خودش تعریف و تفسیر میکند. با این حال هر شخص ممکن است تعریفی از خلاقیت داشته باشد که واژه نوآوری را نمیتواند از آن حذف کند. این واژه در زبان انگلیسی معنای creativity را میرساند و در ترجمه فارسی به معنی نوآوری، ایجاد، آفرینش و ابداع است. در این تعریف هر فرد با ترکیب، حذف کردن و شیوههای دیگر دست به ایجاد پدیدهای نو میزند یا قسمتی از مجهولات طبیعت را به مردم میشناساند. بعضیها نیز با استفاده از این استعداد، دست به اکتشاف میزنند و گروهی دیگر چیزی را اختراع میکنند.
در هر صورت خلاقیت یکی از اصطلاحات است که ارائهی تعریف دقیق و علمی از آن مشکل است و سعی شده آن را با واژههای خاص و نمونههای مشخص تعریف کنند و براساس آن نمونهها و معیارها، رفتار خلاق را از رفتار غیرخلاق مشخص سازند.
مفهوم خلاقیت هم دانش و هم نوعی از تجربه است که برای دستیابی به ژرفای آن افراد باید به شکلی عمیق خود را با آن درگیر کنند. تنها با مطالعه نمیتوان به فردی خلاق تبدیل شد. بهتر است با دید سیستمی به این موضوع نگاه شود، یعنی مجموعهای از عوامل را با هم در آمیخت تا خلاقیت به وجود آید. اگر قوانین خلاقیت را بیاموزید، آنها را درک کنید و در زندگی روزمره به کار بگیرید راه اکتشاف را شروع کردهاید. نوآوری از اقدامات کوچک و ساده شروع میشود که قطعا شما را به فردی خلاق روی زمین تبدیل خواهد کرد.
آیا خلاق بودن به معنای باهوش بودن است؟
خلاقیت مهارتی است که با تمرینهای زیاد میتوانید خود را در مسیر آن قرار داده و پرورشش دهید. خلاقیت قابلیتِ رشد و پرورش دارد. هوش در شکوفایی خلاقیت مؤثر است؛ اما هر فرد (حتی با هوش متوسط) میتواند این استعداد را در خود شکوفا سازد. باهوش بودن با خلاق بودن برابر نیست. این تصوری اشتباه است. زمانی که گفته میشود فردی شاگرد ممتاز است، منظور همان فرد آفریننده نیست؛ نه اصلاً اینطور نیست. شما برای ایجاد و ابداع و نوآوری به هوش بالا نیاز دارید. فرد خلاق ممکن است شاگرد ممتاز هم باشد؛ اما شاگرد ممتاز بودن، حتماً دلیل خلاق بودن نیست.
کتاب ورود به خلاقیت: هر روز، یک انسان خلاق باش! به چه کسانی پیشنهاد میشود؟
امیرحسین مهردوست در این کتاب تلاش کرده است با تشریح مفاهیم، تعریفی در مورد خلاقیت ارائه دهد تا بتوانید از همین امروز دست به کار شوید و به مرور زمان این مفهوم را در زندگی خویش شناسایی کنید و در هر رشته و تخصصی که هستید، آن را به کار گیرید. اگر میخواهید جاویدان بمانید و جامعه را به جنبش وادارید، خود را دستکم نگیرید. اگر میخواهید اثری جاودان در تاریخ به جا گذارید، به استعدادهای خود فکر کنید و اگر میخواهید فردی مؤثر باشید، خلاقیتهای خود را شکوفا سازید. گمان نکنید که یک دست صدا ندارد، از نظر یک فرد خلاق یک دست هم صدا دارد. ادیسون یک نفر بود و جهانی را مدیون خود کرد. در عرصه خلاقیت یک دست هم صدا دارد. برای تحولی بزرگ در جهان و خلق آثار جدید، نیازی به همهی اقشار جامعه نیست. یک فرد خلاق به تنهایی میتواند مکتشف، مخترع یا خالق آثار جدید باشد. فرد خلاق به توجه و کمک همهی اقشار جامعه نیاز ندارد، بلکه برعکس، خودش به تنهایی بر جامعه تأثیر بسیار میگذارد. پس، از هم اکنون به فکر رشد و شکوفایی خلاقیت خود باشید.
جملات برگزیده :در مورد خلاقیت :
– قدرت تصور با تمرین کردن قویتر میشود.
– اگر میخواهید دنیا را متحول کنید، نخست از خود شروع کنید.
– برای پرورش خلاقیت باید تصورات مثبت را در خود ایجاد کرد و رشد داد.
– هرکس باهوش بود دلیل خلاقتر بودنش نیست، چون بین هوش و خلاق بودن تفاوت زیادی است.
– برای ایجاد رفتار خلاق باید محیطی مناسب و مساعد فراهم نمود که فرد را تشویق کند، البته نه تشویقهای دروغین.
1 نظر