در تیم رئال ربات ، ما بسیار در مورد نوشتن و خوانایی صحبت می کنیم و آن را قسمت بسیار مهمی از سئو خوب می دانیم. متن شما نیازهای کاربران شما را برآورده می کند. این به نوبه خود به رتبه بندی شما کمک می کند. با این حال، ما به ندرت در مورد چگونگی خواندن و درک متن توسط گوگل و سایر موتورهای جستجو صحبت می کنیم. در این مقاله، آنچه را که درباره چگونگی تجزیه و تحلیل متن آنلاین توسط گوگل می دانیم، کشف خواهیم کرد تا بدانیم نحوه کار موتور جستجو گوگل چیست و موتور جستجوی گوگل چگونه کار می کند و متن ها را می فهمد.
آیا مطمئن هستیم که گوگل متن ما را می فهمد؟
در بررسی نحوه عملکرد موتور جستجوی گوگل می دانیم که گوگل متن را تا حدی می فهمد. یکی از مهم ترین کارهایی که گوگل باید انجام دهد این است که آنچه کاربر در نوار جستجو تایپ می کند، با نتیجه جستجو مطابقت داشته باشد. سیگنال های کاربر به تنهایی به Google در انجام این کار کمک نمی کنند. علاوه بر این، می دانیم که می توان برای عبارتی که در متن خود استفاده نمی کنید، رتبه بندی شوید (اگرچه شناسایی و استفاده از یک یا چند عبارت کلیدی خاص هنوز هم روش خوبی است). بنابراین واضح است که گوگل کاری انجام می دهد تا در واقع متن شما را به طریقی بخواند و ارزیابی کند. حال در ادامه بررسی می کنیم که موتور جستجوی گوگل چگونه کار می کند
وضعیت فعلی ارزیابی متن توسط موتور جستجوی گوگل چگونه است؟
ما واقعاً نمی دانیم گوگل چگونه متن را درک می کند. اطلاعات به راحتی در دسترس نیست و همچنین، با قضاوت بر اساس نتایج جستجو، می دانیم که هنوز کارهای زیادی باید انجام شود. اما در این جا سرنخ هایی وجود دارد که می توان از آن ها برای دریافت روش کار موتور جستحو نتیجه گرفت. ما می دانیم که گوگل در مورد درک زمینه گام های بلندی برداشته است. ما همچنین می دانیم که سعی در تعیین ارتباط کلمات و مفاهیم با یکدیگر دارد. از یک طرف، با تجزیه و تحلیل برخی از اختراعات ثبت شده توسط گوگل در طول سال های گذشته و از طرف دیگر، با در نظر گرفتن تغییر واقعی صفحات نتایج جستجو به این نتایج رسیده ایم.
تعبیه کلمات
یک روش جالب که گوگل آن را ثبت و روی آن کار کرده است، تعبیه کلمه یا Word embeddings نام دارد. هدف اصلی این است که بفهمیم چه کلمات با کلمات دیگر ارتباط نزدیک دارند. برای اینکه درک کنید موتور جستجوی گوگل چگونه کار می کند این اتفاقی است که می افتد: یک برنامه کامپیوتری مقدار مشخصی از متن را دریافت می کند. سپس کلمات موجود در آن متن را تجزیه و تحلیل می کند و مشخص می کند که چه کلماتی تمایل به هم دارند. سپس، هر کلمه را به یک سری اعداد تبدیل می کند. این کار اجازه می دهد تا کلمات به عنوان یک نقطه در فضا در نمودار، به عنوان مثال یک نمودار پراکندگی نشان دهند. این نمودار نشان می دهد که چه کلماتی از چه طریقی با هم مرتبط هستند. با دقت بیشتر، فاصله بین کلمات را نشان می دهد، مانند یک کهکشان که از کلمات تشکیل شده است. به عنوان مثال، کلمه ای مانند “کلمات کلیدی” در این فضا بسیار بیشتر از “ظروف آشپزخانه” به “نوشتن متن” نزدیک تر است.
جالب اینجاست که شما می توانید این کار را نه فقط برای کلمات، بلکه برای عبارات، جملات و پاراگراف ها نیز انجام دهید. هرچه مجموعه داده های برنامه را بزرگ تر کنید، بهتر می تواند کلمات را دسته بندی و درک کند و نحوه استفاده و معنی آن ها را بررسی کند. گوگل دارای یک پایگاه داده از کل اینترنت است. با مجموعه داده ای از این دست، می توان مدل های معتبری ایجاد کرد که ارزش متن و زمینه را پیش بینی و ارزیابی کنند.
موارد مرتبط
جاسازی کلمات، فقط یک قدم کوچک به سمت مفهوم موارد مرتبط یا Related entities است. بیایید نگاهی به نتایج جستجو بیندازیم تا مشخص کنیم موجودیت های مرتبط چه می باشند و موتور جستجوی گوگل چگونه کار می کند . اگر “انواع ماکارونی” را تایپ کنید، این همان چیزی است که در بالای SERP مشاهده خواهید کرد: عنوانی به نام “انواع ماکارونی”، با تعدادی نتایج غنی که شامل انواع مختلف ماکارونی است. این انواع ماکارونی حتی در “ماکارونی رشته ای”، “ماکارونی فرمی” و چندین زیرگروه دیگر ماکارونی دسته بندی می شوند. و بسیاری از نتایج جستجو های مشابه وجود دارد که نشان دهنده نحوه ارتباط کلمات و مفاهیم با یکدیگر است.
اختراع ثبت شده موجودیت های مرتبط که گوگل ثبت کرده است در واقع از پایگاه داده شاخص نهادهای مرتبط نام می برد. این یک پایگاه داده است که مفاهیم یا موجودیت ها را مانند ماکارونی ذخیره می کند. این موجودات دارای ویژگی هایی نیز هستند. به عنوان مثال لازانیا یک ماکارونی است. همچنین از خمیر ساخته شده است. و یک غذا است. اکنون، با تجزیه و تحلیل ویژگی های موجودیت ها، می توان آن ها را در انواع مختلف گروه بندی و دسته بندی کرد. این نحوه کار موتور جستجو به گوگل این امکان را می دهد تا نحوه ارتباط کلمات را بهتر درک کند و بنابراین، زمینه را بهتر درک می کند.
نتیجه گیری عملی
همه این موارد ما را به دو نکته بسیار مهم می رساند:
- اگر گوگل به روشی موضوع متن را درک کند، احتمالاً محتوا را ارزیابی و قضاوت هم می کند. هرچه متن شما با مفهوم زمینه گوگل بهتر مطابقت داشته باشد، شانس آن نیز بیشتر است. باید موضوعات خود را به طور کامل پوشش دهید. و در مقیاس بزرگ تر، پوشش مفاهیم مرتبط و ارائه یک کار کامل در سایت شما اقتدار شما را در مورد موضوعی که در آن تخصص دارید، تقویت می کند.
- متن های ساده تر که روابط بین مفاهیم را به وضوح منعکس می کنند، فقط به نفع خوانندگان شما نیست، بلکه به گوگل نیز کمک می کنند. متن متناقض و نوشتن با ساختار ضعیف، هم برای انسان و هم برای ماشین دشوارتر است. می توانید با تمرکز بر موارد زیر، یک متن خوب بنویسید:
- خوانایی خوب (یعنی گفتن، آسان خواندن متن بدون آسیب رساندن به پیام شما)
- ساختار خوب (یعنی گفتن، افزودن زیرعنوان ها و انتقال های واضح)
- محتوای خوب (یعنی گفتن، افزودن توضیحات واضح که نشان می دهد ارتباط آنچه شما می گویید با آنچه از قبل در مورد یک موضوع شناخته شده است) ارتباط دارد.
هرچه بهتر عمل کنید، کاربران شما و گوگل به راحتی متن شما و آنچه را که برای رسیدن به آن تلاش می کنید، درک می کنند. خصوصاً به این دلیل که گوگل برای درک متن ها اساساً سعی در ایجاد مدلی دارد که از روش پردازش زبان و اطلاعات ما انسان ها تقلید کند. افزودن عبارت کلیدی به متن همچنان به گوگل کمک می کند تا صفحه شما را با یک پرسش مطابقت دهد.
گوگل می خواهد یک خواننده واقعی باشد
در پایان بررسی سوال موتور جستجوی گوگل چگونه کار می کند پیام این است: گوگل سعی می کند بیشتر و بیشتر شبیه یک خواننده واقعی شود. با نوشتن محتوای غنی که دارای ساختار و خواندن آسان باشد و به وضوح در متن موضوع مورد بحث قرار گرفته باشد، شانس خود را برای عملکرد خوب در نتایج جستجو افزایش می دهید. پس در استراتژی تولید محتوای خود حتما نحوه عملکرد موتور جستجوی گوگل را در نظر بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید